Pages

петък, 21 ноември 2008 г.

Пъстърва по Годечки


Продукти за 4 порции:


4 средни пъстърви (~ 1200 гр.)
4 стръка пресен чесън (4 скилидки стар)
4 с.л. оцет
1/2 връзка копър
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
брашно за паниране
олио за пържене
1 лимон

Рибите се изчистват, посоляват се и се поръсват с черния пипер. Оставят се в хладилник да отлежат няколко часа. Панират се с брашно и след 15 минути се изпържват в предварително загрятото олио от двете страни. Поставят се в съд с капак. Чесъна се счуква с оцета, размесва се със ситно нарязания копър и пъстървите се поръсват обилно със сместа. Оставят се 5 минути да се мариноват и се поднасят с гарнитура задушени картофи, салата и по 1/4 лимон.


3 коментара: