Pages

вторник, 7 октомври 2008 г.

Негърче


Продукти:

125 г масло
1 1/2 ч.ч. захар
3с.л. какао
1 пакетче горещ шоколад на прах
1ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
3 яйца
2ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер

Маслото се смесва със захарта, какаото и шоколадът на прах. Сипват се прясното мляко и ванилията и се разбърква на умерен огън до получаването на еднородна смес. Отделят се 10 с. л. от получената заливка за глазурата. Яйцата се разбиват с миксер, след което се изливат в какаовата смес. Добавят се брашното и бакпулверът и се разбърква. Изсипва се в намазана с олио тавичка и се изпича във фурна. Изчаква се да изстине и се надупчва с помощта на вилица. Намазва се с отделената за глазура смес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар