Pages

вторник, 9 септември 2008 г.

Зелен фасул - яхния




Продукти:



около 500 гр. зелен боб
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 домата
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. брашно
сол, черен пипер, чубрица
джоджен и пресен магданоз

Зеленият боб се почиства, нарязва и измива с гореща вода. Лукът, морковът и чушката се режат на ситно. В малко мазнина се задушават лукът, морковът и чушката с малко сол. Прибавя се зеленият фасул. Задушава се и се добавя червеният пипер. Налива се с вода, колкото да го покрие. Доматите се настъргват и когато бобът е вече омекнал, се прибавят към ястието заедно с подправките. Оставя се да се свари напълно и се прибавя размитото с малко вода брашно. Връща се на котлона, колкото да заври. Поръсва се с магданоз.




1 коментар: