Pages

четвъртък, 28 август 2008 г.

Пилешки рулца


Продукти:


4 бр. пилешка пържола от бут
200 гр. гъби
2 триъгълни -чета топено сирене
200 мл. бяло вино
сол, черен пипер

Пържолите се начукват и подправят със солта и пипера. Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в малко масло за кратко. Разпределят се върху пържолите и върху тях се слага по половин триъгълниче топено сирене. Завива се на стегнато руло и се забожда с клечки за зъби. Поставя се в тава и се залива с виното. Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята фурна. Накрая фолиото се отстранява, за да се получи запечена коричка. При сервиране се залива с получения сос. Гарнира се с картофено пюре.

Топеното сирене може да се замени с кашкавал.

1 коментар:

  1. Суууууупер!Просто фантастично!Непременно ще го направя, благодаря за рецептата, Илианка!:)

    ОтговорИзтриване