Pages

понеделник, 25 август 2008 г.

Гювечета с колбас


Продукти за едно гювече:

100 гр. сирене
50 гр. шпек салам
1 домат
3 с.л. олио
1 ч.л. чубрица
1/4 прясна чушка
1 яйце

Чушката се нарязва на ситно и се слага в гювечето. Половината домат се нарязва и се слага при чушката. Сиренето се натрошава отгоре. Полива се с олиото и се прибавя чубрицата. Саламът се нарязва на кръгчета и се слага вътре. Всичко се разбърква и отгоре се слагат парчетата от другата половина на домата. Чуква се едно яйце, което се пробива леко с нож. Полива се с останалото олио. Слага се в микровълнова на средна степен за пет минути. Сервира се с люта чушка.

2 коментара:

  1. Обожавам такива гювечета и често ги правех преди, благодаря ти, че ми припомни рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Ние също много обичаме гювечета и правя честичко най-разнообразни :)
    Радвам се, че съм ти ги припомнила!

    ОтговорИзтриване