Pages

неделя, 17 август 2008 г.

Пиле със сусам


Аз направих тази рецпта с пилешки бутчета, но могат да се използват и други части от пилето (става много сполучливо и с крилца). Ето продуктите, които използвах:


5 пилешки бутчета(само долната част - кълката )
7 с.л. кисело мляко
3 с.л. майонеза
2 с.л. кетчуп
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
галета и сусам за овалване
Смесват се киселото мляко, майонезата, кетчупът и подправките. Пилешките бутчета се овалват добре с тази смес и се оставят да престоят няколко часа в хладилник (колкото повече, толкова по-добре )В огнеупорна тава се слага малко олио и се поставя в нагорещената фурна да се загрее. Бутчетата се изваждат от маринатата и се овалват в смесената със сусам галета. Поставят се в горещата мазнина и се пекат. Когато леко се запекат отгоре, се обръщат от другата страна. Процедурата с обръщането се повтаря два пъти, докато хванат хрупкава коричка.Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар