Pages

вторник, 29 юли 2008 г.

Пилешки дробчета с лук и гъби



Продукти:

1 кг. пилешки дробчета
1/2 кг. лук
300 гр. гъби
1 по-малка глава чесън
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. черен пипер (или на вкус)
брашно за овалване
магданоз за поръсване
мазнина за изпържване


Дробчетата се измиват и се изцеждат от водата. Нарязват се на парчета. Лукът се реже на полумесеци, а чесънът и гъбите - на филийки. Дробчетата се овалват в брашно и се изпържват в силно загрята мазнина. Лукът се изпържва отделно от дробчетата до златисто и се добавят гъбите. Пържи се още 3-4 минути. Доматеното пюре се смесва с 3 с.л. вода и черния пипер. Добавят се към лука и се оставя водата да изври. Лукът се изсипва при вече готовите дробчета. Оставят се още малко на котлона и накрая се поръсват с магданоз. Сервират се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар