Pages

четвъртък, 12 юни 2008 г.

Кейк с орехова плънка



Продукти


1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. масло
2 яйца
1 ч.ч. заквасена сметана
2 ванилии
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ч.л. канела
4 с.л. кафява захар
1/2 ч.ч. нарязани орехи

Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцата и сместта се бие. Прибавя се и сметаната и отново се разбива. Отделно се смесват брашното, солта, содата и бакпулвера и се добавят към горната смес. В отделен съд се смесват орехите, кафявата захар и канелата. Форма се намазва с олио и се поръсва с брашно. Половината от сместта се изсипва във формата. Отгоре се поръсва ореховата смес и се изсипва останалата смес. Пече се в предварително загрята фурна. about.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар