Pages

четвъртък, 12 юни 2008 г.

Чапати





Предлагам ви една рецепта от индийската кухня.


Продукти:


2 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
3 с. л. олио

Към брашното се добавят солта и водата и се замесва меко тесто. Меси се около пет минути. Ръцете се намазват с олиото и месенето продължава още малко. Тестото се разделя на 10-12 части, които се оформят на топчета. Всяко топче се овалва в брашно и се разточва на кръг с дебелина не по-малко от 4 мм. Нагорещява се сух тиган и в него се поставят разточените питки. Като се изпече от едната страна, се обръща. Започва леко да се надува по краищата. Тогава по средата се натиска леко със суха кърпа и когато кърпата се махне, се надува цялата питка. Изважда се, намазва се с масло и се завива, за да се задуши.Много бързи и вкусни. А казват, че са много полезни **Ако тестото стане по-лепкаво, се добавя още малко брашно. Водата може да се замени със същото количество прясно или кисело мляко за по-мек вкус.

About.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар