Pages

събота, 21 юни 2008 г.

Нормански ябълков сладкиш

Това е един фин сладкиш, рецептата за който намерих в една книга, която имам от доста време. Един десерт с богат вкус и аромат!

Продукти:

300 г. масло
1 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
80 г. натурално нишесте
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. ябълкова ракия
ябълките от един компот
1 ч.л. канела
1 с.л. пудра захар




Ябълките се изваждат от компота и се оставят да се отцедят. Белтъците се разделят от жълтъците.Маслото се разбива на пяна. Прибавя се захарта и се разбива, докато се разтвори. Прибавят се жълтиците и се разбърква добре. Брашното се смесва с бакпулвера и се слага при маслената смес. Разбърква се и се прибавя нишестето. Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят по малко, като се разбърква до получаването на хомогенна смес. Накрая се добавя и ракията. Тестото се сипва в намазана с масло и посипана с брашно тавичка и се заглажда отгоре. Ябълките се разпределят отгоре и се пече в загрята фурна на средно положение на скарата. Когато изстине, сладкишът се поръсва със смесените канела и захар.
Източник: Избрани рецепти - Десерти

2 коментара:

  1. Илиянка и аз съм на вълна ябълков десерт тези дни, че имам едни чудни ябълки от Пазарджик. Благодаря ти за предложението!Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Няма да съжаляваш, Ани.
    Чуден аромат се носи от този сладкиш.

    ОтговорИзтриване