Pages

вторник, 3 февруари 2015 г.

Пълнена питка с кайма и кашкавал



За тестото:

300 мл хладка вода
7 г суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
около 500 г брашно

За пълнежа:

300 г кайма
2 с.л. доматено пюре
150 г сирене
4 с.л. кисело мляко
1 яйце
черен пипер
1 ч.л. риган
1 ч.л. чубрица

150 г пушено филе
150 г кашкавал
1 домат

парченце краве масло

Маята се разтваря във водата заедно със захарта. В брашното се прави кладенче и в него се изсипват маята, солта и олиото. Меси се меко тесто. Оставя се да втаса.
През това време каймата се смесва доматеното пюре, яйцето, млякото, сиренето и подправките. Бърка се хубаво до хомогенна смес. Филето, доматът  и кашкавалът се нарязват на тънки резени.
Втасалото тесто се разточва на кръг с диаметър по-голям от тавата, в която ще се пече. Тавата се застила с хартия за печене, която се намазва леко с олио отгоре.Разстила се разточеното тесто така, че краищата да излизат извън тавата. Изсипва се каймата и се разстила равномерно. Отгоре се слагат филето и доматите. Покрива се с парченца кашкавал. Висящите краища тесто  се завиват внимателно отгоре и леко се намазват с малко краве масло.
Пече се в загрята фурна на 170* до готовност. Докато е гореща, краищата се намазват отново с масло.

Преди да я разрежете, е добре да почакате поне 15-20 минути. Аз избързах, защото имаше много гладни, но после опитах леко охладена питката и ми хареса повече.

Моята хрумка тази вечер беше такава, но вие можете да прибавите продуктите, които харесвате.
За съжаление не остана парченце за снимка. Следващия път :)

15 коментара:

  1. Ееее, Илианка, не се ли досети, че ще ми хареса, да заделиш парченце:))

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно се е запекла, Ил :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна е и тази версия,Или,много ми харесва,особено с доматките отгоре!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно предложение!!!
    Ригана ми е слабост:)) Тази питка определено ще ми хареса!

    ОтговорИзтриване
  5. Засищаща и вкусна хрумка, затова не може да дочака за снимка! :)
    Приятна вечер, Ил!

    ОтговорИзтриване
  6. Прилича на пица-галет или нещо такова, но във всеки случай е страхотно предложението ти, Илианка :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много апетитна хрумка, страхотно съблазняващо предложение!

    ОтговорИзтриване
  8. Питката изглежда СТРАХОТНО!!! Какъв е диаметъра на тавата, в която се пече?

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички ви! Наистина е много вкусна питката. Ако обичате подобни комбинации, пробвайте :)

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Тавата ми е 28 см. в диаметър. :)
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудна хубавелка е тази питка! Поздрави, Или!

    ОтговорИзтриване