Pages

четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Ориз с боб и царевица


Продукти:

1 малка глава лук
1 морков
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. сварен боб
4 с.л. царевица от консерва
10 маслини
2 с.л. домати
3 скилидки чесън
3-4 с.л. олио
3 ч.ч. вода
черен пипер
сол
можете да добавите още чубрица, джоджен и девесил

Нарязаните лук и моркови се задушават под капак в малко загрята мазнина около 5 минути. Добавя се измития ориз и се готви при непрекъснато бъркане още минута-две. Слагат се доматите, бобът, царевицата,маслините и чесъна. Сипва се водата и се слагат подправките. Разбърква се и се изсипва в тавичка. Пече се в загрята на 180 градуса фурна.


3 коментара:

  1. Или, какви комбинации правиш само, чудесно е това ястие, личи си и колко вкусно е приготвен ориза:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, това имах в хладилника изостанало малко, това сложих. Оказа се обаче, че комбинацията е доста популярна :)

    ОтговорИзтриване
  3. Доста странна комбинация...освен да прескоча до Ловеч да опитам:)

    ОтговорИзтриване