Pages

четвъртък, 31 юли 2014 г.

Лятна селска манджа


Лято е. Пазарите и градините са пълни с прекрасни пресни зеленчуци и ние задължително трябва да се възползваме от това богатство. Днес искам да ви покажа как да си приготвите  ето тази лятна гозбичка. Ако вземете и парче топъл хляб, става съвсем неустоима.

Продукти:

1 глава лук
1 патладжан
1 тиквичка
6 бр. печени чушки
1 морков
500 г домати
5-6 с.л. олио
няколко скилидки чесън - на вкус
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол



Патладжанът се изпича - най-добре е на котлон и се обелва. Печените чушки се обелват. Всички зеленчуци се режат на ситно. В загрятото олио се изсипват лука и морковите. Задушават се докато омекнат. Прибавят се тиквичките и червения пипер. Разбърква се и се готви 7-8 минути. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати. Оставя се да къкри на слаб огън, докато ястието остане на мазнина. Изсипват се нарязаният на филийки чесън, патладжаните и печените чушки.  Подправя се със сол и черен пипер. Готви се още 5 минути, като се разбърква периодично.
Поръсва се с пресен магданоз.

* Ако обичате люто, спокойно можете да нарежете вътре и една люта чушка



4 коментара:

  1. Ох, много я обичам, Или, идвам ти на гости, да знаеш, така ме изкуши! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Заповядай, Кате! Добре си дошла!

    ОтговорИзтриване
  3. Оххх,малеееее..!Само тази люта чушка ли имаш,Ил?!:)Много любимо и желано ястие си "врътнала",Илианче!Прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Различни са чушките, бре :)
    Просто вървят с манджите.
    Прекрасен ден, Миленче :)

    ОтговорИзтриване