Pages

четвъртък, 24 юли 2014 г.

Супа от картофи и зелен боб





Продукти:

1 глава лук
1 морков
1 чушка
250 г зелен боб (при мен лилав, който после промени цвета си и стана зелен)
3 картофа
1 голям настърган домат (или домати от консерва)
3 с. л. олио
черен пипер
чубрица
сол
магданоз

Зеленият боб се почиства от краищата, нарязва се на парчета с големина каквато предпочитате. Попарва се с гореща вода. Лукът, морковът и чушката се нарязват и се поставят в 1,5 л. вода да заврат. След завирането им се добавя зеленият боб, добре изцеден от водата. Супата се вари 15 минути и след това се добавят нарязаните на кубчета картофи. Готви се докато картофите омекнат и се прибавят доматите и подправките. Оставя се да ври още пет-шест минути и е готова.
Поръсва се с пресен магданоз. 

7 коментара:

  1. Благодаря ти за чудесната сезонна постна супа,Илиана!
    Поздрави и весело лято!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусна лятна свежа супичка. Или, а този зеленият "не зелен" боб е с много красив цвят. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусна лятна свежа супичка. Или, а този зеленият "не зелен" боб е с много красив цвят. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Илианка, за първи път виждам такъв лилав боб.
    Мислех, че освен мен друг никой не прави тази супа, но ето, казах преди време, че кухните ни си приличат.
    Аз обаче слагам чесън и копър. И по-скоро зимата правя тази чорбичка, със серилизиран зелен фасул. Лятото го предпочитаме без картофи.
    Хайде на отпуска:)

    ОтговорИзтриване
  5. Свърши ми отпуската, Веси :(
    А колкото до супата, на мен така много ми харесва. И когато става дума за супа със зелен боб, то тя винаги при мен е без застройка.

    Наистина кухните ни си приличат, Веси :)
    Хубава почивка на теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Както ѝ казваме по нашия край "профирна" супа! Тъкмо за този сезон. Аз слагам и малко зелени джанки, когато има! Обожавам я!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Не съм чувала това име, а звучи много интересно :)
    Благодаря, че сподели!

    ОтговорИзтриване