Pages

събота, 1 март 2014 г.

Свинско с доматен сос

Продукти:

1 кг свинско месо
1 кг домати или 1 буркан смлени
1 глава лук
1 морков
5-6 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
щипка захар
100 мл червено вино
щипка мащерка
чубрица
сол
черен пипер

Свинското се нарязва на хапки. Лукът и морковът се режат на ситно. Чесънът се почиства и също се реже на ситно. Ако доматите са пресни, се обелват и нарязват на ситно.  В малко загрята мазнина се изпържва месото. Добавят се лука и моркова. Оставя се да се задуши до омекване на зеленчуците. Слага се червения пипер  и се разбърква хубаво. Излива се виното. Готви се минутка-две и се изсипват доматите. Оставя се на слаб огън до редуциране на доматите на половина, като се разбърква отвреме навреме. Слага се захарта, чесъна и подправките. Разбърква се хубаво и се оставя още 5 минути на огъня. Поднася се с варен ориз и се поръсва с пресен магданоз.


8 коментара:

  1. Честита Баба Марта, Иле, чудесно си сготвила! :)

    ОтговорИзтриване
  2. И салатата и ястието ти са прекрасни, Илианка! Поздравления за хубавите рецепти и чудесни предложения.
    И пак, честита Баба Марта,
    с пожелания за здраве, много усмивки и пролетно настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Iliana, this looks so good and I will try it very soon. Regards:))

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно с това сосче и гарнитура!
    Честита Баба Марта, Илианче!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита Баба Марта, Или! :) Много здрави и засмени у дома! А гозбичката ми е от любим тип! За мен с повечко сос и оризче :)

    ОтговорИзтриване
  6. Честита Баба Марта, момичета!
    Да сте бели и червени, усмихнати и щастливи!
    Thanks, Zori! I am waiting to see it :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно изглежда! Това ме сеща да споделя, че Джейми Оливър има един много интересен начин за приготвяне на вкусен варен ориз. Има го в книгата му, издадена у нас. Става пухкав и.... просто различен.

    ОтговорИзтриване