Pages

събота, 4 февруари 2012 г.

Курабийки

Правят се съвсем просто, а са толкова вкусни, макар и много обикновени...

Продукти:

1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. свинска мас или олио
3 яйца
1 ч.л. сода
1 ванилия
брашно за меко, нелепнещо тесто

Яйцата се разбъкват със захарта. Към тях се добавя киселото мляко, в което е разтворена содата. Разбърква се. Прибавя се маста, трябва да бъде на стайна температура, за да се работи лесно и ванилията. Всичко се разбърква добре. Прибавя се по малко брашно, като сместта постоянно се бърка. Когато стане достатъчно плътна, за да може да се меси, се премества на плота и се меси с още малко брашно до получаване на меко, нелепнещо тесто. От тестото се късат парчета и се оформят на топета колкото орех. Потапят се в захар от горната страна и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Пекат се в предварително загрята фурна на 180* до зачервяване.

2 коментара:

  1. Наистина лесни, а са много хубави:)

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, спомням си хубавите времена, когато бях още дете и баба ми постоянно правеше такива. Бяха много вкусни, взема да се науча да ги правя ли... Хубави времена бяха, благодаря много за рецептата и за хубавите спомени, които ми донесе тази статия. :)

    ОтговорИзтриване