Pages

петък, 15 юли 2011 г.

Пълнени пилешки филенца с кашкавал






Няма точна рецепта. Само подхвърлям идеята. Взимате пилешко филенце, правите в него разрез като джоб. Посолявате леко и го мариновате със соев сос, зехтин и лимонов сок - по 1 с.л. от всичко за едно филе. Оставяте за около два часа или повече в хладилник. След това отвора пълните с кашкавал. Защипвате с клечки за зъби. Поставяте всяко филе върху лист фолио, поливате с още малко зехтин, завивате хубаво във фолиото, поставяте в тава и слагате в загрята фурна. Печете около 30 минути, след което отваряте леко фолиото и оставяте филенцата да се запекат още малко. Това е. Вътре може да сложите и други пълнежи - по желание и вкус. На нас ни харесват така - по-семпли.

2 коментара:

  1. Илианка, много хубави изглеждат тези филенца!Има пилешко, има кашкавал - спечелена съм:)))!
    Приятен и прохладен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Аелис!
    Ще се радвам да ви харесат :)

    ОтговорИзтриване