Pages

вторник, 29 март 2011 г.

Свинско със зеленчуци


Продукти:


500 г свински шол

4 глави лук

1 голям морков

3 малки тиквички

3 зелени чушки

200 г гъби

2 с.л. доматено пюре

сол

черен пипер

5 с.л. соев сос

1 к.ч. олио

150 г кашкавал


Месото се нарязва на хапки и се залива със соевия сос. Добавя се малко сол, разбърква се и се оставя за два часа. Лукът се нарязва на полумесеци, останалите зеленчуци на ивички или както ви харесва. Загрява се олиото и в него се изпържва до златисто месото. Изважда се и се поставя в съда, в който ще се пече ястието. В мазнината се изпържват за кратко зеленчуците по отделно и се прибавят към месото. Доматеното пюре се разтваря с 1 к.ч. вода и се изсипва. Подправя се с черен пипер и сол. Разбърква се и се слага да се пече. Когато ястието е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща за кратко във фурната, докато той се разтопи.

8 коментара:

  1. Ох, че е апетитно, Илианка :)
    Да си оближеш пръстите!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкуснооооооооооооооо! Облиз, облиз! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта!!! Пробвах я и много вкусна манджа стана. Благодаря, че я споделихте!

    ОтговорИзтриване
  4. С това кашкавалче отгоре,наистина да хапне човек,че да си оближе пръстите!Мнооого вкусно,Илианка!

    ОтговорИзтриване
  5. Мммммммммм, страхотно е на вид, а със сигурност и на вкус

    ОтговорИзтриване
  6. ooooooooooosamo si go prigotvete i sami 6te razberete za kakvo stava duma VKUSOTIA,VKUSOTIA I PAK VKUSOTIA

    ОтговорИзтриване
  7. ooooooooooo kakva vkusotia samo , rpigotvete si go i sami 6te razberete za kakvo stava duma.

    ОтговорИзтриване
  8. В момента го готвя, но двойна доза!

    ОтговорИзтриване