Pages

неделя, 28 ноември 2010 г.

Супа от спанак и гъби


Продукти:


500 г пресен спанак
300 г гъби
1 глава лук
1 морков
1/2 ч.ч. домати (от буркан)
1/2 ч.ч. фиде
4 с.л. олио
3 с.л. брашно
джоджен
черен пипер

Спанакът се измива, почиства се от дръжките и жилките и се нарязва. Гъбите, морковите и лукът също се режат на по-ситно. В 1,5 л вода се слагат лукът и морковите. Оставят се врят около десет минути. После се прибавят гъбите. Супата се посолява и се прибавя олиото и джодженът. Когато всички продукти са омекнали, се изсипва спанакът. Супата се вари до готовност. Прибавят се доматите и се готви още пет минути. Добавя се фидето и всичко се вари докато фидето стане готово. Накрая брашното се размива на гладка каша с малко вода и се изсипва в супата. Оставя се на котлона, колкото да заври. Прибавя се черен пипер и се поръсва с магданоз.

2 коментара:

  1. Илианка, не ми е идвало на ум да добавя на спаначената супа, гъби :)
    Много хубава идея!

    ОтговорИзтриване
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване