Pages

неделя, 14 ноември 2010 г.

Свинско филе с гъбен сос


Продукти:

едно парче свинско контрафиле (при мен беше 1,5 кг)
50 мл соев сос
250 г гъби
6 с.л. брашно с връх
100 г масло
сол
черен пипер

От Пепчо скоро видях такава техника за инжектиране на соев сос във филето и веднага я изпробвах :)
Спринцовка се пълни със соев сос и филето се инжектира с него. Посолява се и се ръси с черен пипер. Оставя се в хладилник да се овкуси. Аз го държах осем часа. След това се поставя в продълговата тавичка, налива се 250 мл вода и се слага 30 г краве масло. Покрива се с фолио и се слага да се пече в загрята фурна около един час и половина. След това фолиото се махва и филето се допича, докато хване лек загар.

През това време се сваряват нарязаните на филийки гъби с малко сол. Изваждат се от бульона.

След като филето е готово, се препича брашното. Разтопява се маслото и към него се прибавя брашното. Постепенно и при непрекъснато бъркане се добавя от соса, който си е пуснало месото. Като се свърши той, се сипва от гъбения бульон. Сипвайте по малко и бъркайте добре, докато сосът придобие нужната гъстота. Накрая се прибавят гъбите. Добавя се черен пипер на вкус.
Филето се нарязва на парчета и се залива със сос. Още по-добре е, ако се добави картофено пюре. Комбинацията от сос и пюре е много вкусна :)

1 коментар:

  1. Брей, наркоманки станахте с Пеп с тия спринцовки...
    Много апетитно филенце!

    ОтговорИзтриване