Pages

сряда, 31 март 2010 г.

Пиле в гювеч



Продукти:


1 пиле
400 г картофи
2 големи глави лук
2 големи моркова
300 г гъби
1 ч.ч. грах
5 кисели краставички
2 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 с.л. джоджен
черен пипер
сол
соев сос

Пилето се измива и се нарязва на порции. Лукът, морковите, краставичките, гъбите и картофите се нарязват на по-едро. В загрята мазнина се поставят посолените парчета пиле и се готвят колкото да се запечатат от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се слагат лукът, морковите и гъбите. Доматеното пюре се разтваря в бялото вино. Към зеленчуците се добавя червения пипер, разбърква се добре и се излива виното. Оставя се да заври. Прибавят се останалите подправки и сол на вкус. Картофите се слагат на дъното на гювеча. Добавят се краставичките и грахът. Отгоре се изсипват  зеленчуците. Разбърква се и се подреждат парчетата пиле. Поръсват се със соев сос - на вкус. Гювечът се слага да се пече в незагрята фурна около два часа.

3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно изглежда, Илианка!
    А в гювеч всичко става страхотно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Така е. В гювеч всичко е страхотно. И по този начин се получи доста добре :)

    ОтговорИзтриване