Pages

неделя, 7 март 2010 г.

Пастет от пилешки дробчета


От доста време искам да направя пастет от пилешки дробчета. Прочетох няколко рецепти и накрая се спрях на рецептите на Юлия и на Вики, които комбинирах по следния начин:


Продукти:

300 г пилешки дробчета
1 голям сварен морков
1 глава лук
60 г краве масло
1 щипка смлян кимион
сол
черен пипер

Пилешките дробчета се измиват добре и се слагат да се сварят, като се отпенват. Лукът се нарязва и се задушава в 2 с.л. от маслото. Когато дробчетата се сварят добре, се изваждат от водата и се отцеждат. Свареният морков се нарязва на парчета и заедно със задушеният лук се прибавят към дробчетата. Добавят се и подправките. Всичко се пасира. Маслото се разтопява. Половината от пастета се изсипва в купа. Върху него се сипва половината от маслото. Слага се за пет минути във фризер да се стегне и отгоре се слага останалия пастет, а върху него и последната чест от маслото. Слага се в хладилник за около два часа и е готов за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар