Продукти:
700г свинско месо
5-6 с.л. олио
2 глави лук
1 морков
1/2 ч.ч. настъргани домати
200 мл червено вино
2 ч.л. червен пипер
3-4 дафинови листа
5 зърна бахар
3-4 равни супени лъжици брашно
черен пипер, чубрица, сол на вкус
Месото се нарязва на парченца. Нагрява се мазнината и в нея се изсипва месото. Посолява се и се задушава до изпаряването на водата и избистряне на мазнината, която остава. Прибавят се нарязаните лук и моркови. Оставя се да се задушат зеленчуците и се прибавя червеният пипер. Залива се с виното. Долива се топла вода-да покрие месото. Прибавят се дафиновите листа и бахарът. Оставя се да ври, докато месото се свари. Слагат се доматите, черният пипер и чубрицата. Когато доматите са сварени, се прибавя размитото във вода брашно. След като заври, ястието се отмесва от огъня. Сервира се със сварен ориз или пухкаво картофено пюре.
Илианка,
ОтговорИзтриванемного апетитен и
убедена съм - вкусен кебап.
Поздрав, успешна нова седмица
и подарък Усмивка, Диана
Благодаря, Дианче!
ОтговорИзтриванеЦелувки!!!
Много апепитно!Поздравления!
ОтговорИзтриваненаистина много апетитно. Това е една от любимите ми рецепти. От кога врънкам мъжа да си сгитвим, а той грах. Ама ще го изненадам аз някой ден! ;) Поздрави
ОтговорИзтриванеМного добра изпробвана рецепта с две дребни забележки:
ОтговорИзтриване- месото НЕ се осолява преди запържването, защото губи сочност. Аз добавям солта заедно с водата.
- виното, сложено в началото, губи голяма част от аромата си. Аз добавям малко и в края на готвенето за по-богат букет.
Опитайте!
Подкрепям! С тези две допълнения, всеки път - отличен резултат!
Изтриване