Pages

неделя, 17 януари 2010 г.

Винен кебап



Продукти:
700г свинско месо
5-6 с.л. олио
2 глави лук
1 морков
1/2 ч.ч. настъргани домати
200 мл червено вино
2 ч.л. червен пипер
3-4 дафинови листа
5 зърна бахар
3-4 равни супени лъжици брашно
черен пипер, чубрица, сол на вкус

Месото се нарязва на парченца. Нагрява се мазнината и в нея се изсипва месото. Посолява се и се задушава до изпаряването на водата и избистряне на мазнината, която остава. Прибавят се нарязаните лук и моркови. Оставя се да се задушат зеленчуците и се прибавя червеният пипер. Залива се с виното. Долива се топла вода-да покрие месото. Прибавят се дафиновите листа и бахарът. Оставя се да ври, докато месото се свари. Слагат се доматите, черният пипер и чубрицата. Когато доматите са сварени, се прибавя размитото във вода брашно. След като заври, ястието се отмесва от огъня. Сервира се със сварен ориз или пухкаво картофено пюре.

6 коментара:

  1. Илианка,
    много апетитен и
    убедена съм - вкусен кебап.
    Поздрав, успешна нова седмица
    и подарък Усмивка, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Дианче!
    Целувки!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апепитно!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. наистина много апетитно. Това е една от любимите ми рецепти. От кога врънкам мъжа да си сгитвим, а той грах. Ама ще го изненадам аз някой ден! ;) Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Много добра изпробвана рецепта с две дребни забележки:
    - месото НЕ се осолява преди запържването, защото губи сочност. Аз добавям солта заедно с водата.
    - виното, сложено в началото, губи голяма част от аромата си. Аз добавям малко и в края на готвенето за по-богат букет.
    Опитайте!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подкрепям! С тези две допълнения, всеки път - отличен резултат!

      Изтриване