Pages

понеделник, 13 юли 2009 г.

Топчета с локум и извара


Източник: Венс

Продукти :

за тестото :
300 гр. извара
около 400 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
1 яйце
4 с.л. олио
5 с.л. прясно мляко
6 с.л. кристална захар
щипка сол
ванилия
освен това :
локум
пудра захар , ароматизирана с ванилия

Приготвяне :От изброените продукти се замесва меко тесто.Правят се топчета , в които се слага парченце локум.Нареждат се в застлана с намаслена пекарска хартия тава.Сладките се пекат в предварително затоплена фурна , при температура 200 градуса.Още горещи се овалват в пудра захар .

4 коментара:

  1. Изглеждат вкусни,а и тестото с извара обикновено е много пухкаво!
    Страхотна идея!
    Краси

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Краси!
    Наистина станаха много хубави. А тестото е доста по-различно от това за локумките.
    Благодарностите за идеята обаче са за Венс :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мога ли да заменя прясното мляко с кисело?

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля, че ще може. Дори може да се получат по-добре :)

    ОтговорИзтриване