Pages

събота, 28 февруари 2009 г.

Гювечета с картофи и броколи




Продукти за един брой:

около 250 г картофи
3-4 розички броколи
30 г краве масло
50-70 г. сирене
50 г кашкавал

Картофите се сваряват, обелват се и се оставят да изстинат. Броколите се задушават за кратко в малко масло. Картофите се настъргват на ситно ренде. Смесват се с натрошеното сирене. Стените и дъното на гювечета се намазват с масло. Разпределят се част от картофите. Слагат се парченца масло Поставят се броколите, пак масло и останалите картофи. Слага се последното мосло. Кашкавалът се настъргва и гювечето се поръсва с него. Пече се в незагрята предварително фурна до запичане на кашкавала или се слага в микровълнова за 3 до 5 минути на средна степен.

понеделник, 16 февруари 2009 г.

Кекс с извара


Продукти:

500 г. извара
1 1/2 ч.ч. захар
80 мл. олио
4 яйца
1ч.ч. брашно
1 к.ч. грис
1 ч.л. бакпулвер
1 шепа стафиди
2 ванилии

Яйцата се бият със захарта. Добавя се изварата и ванилията и сместта продължава да се разбива. Слагат се олиото и стафидите. Брашното, гриста и бакпулвера се смесват и разбъркват добре и се добавят. Намаслява се и се поръсва с брашно форма за кекс и сместта се изсипва в нея. Пече се в предварително загрята фурна. Като изстине се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.

Пълнени филийки


Продукти за 2 бр.:

две филий хляб
по около 50 грама шпек салам, сирене и кашкавал,2 яйца около половин чаена чаша настъргани или пасирани домати(посолени)чубрица за поръсване1 с.л олио2 с.л. краве масло

В средата на филийте се изрязва дупка. Яйцата се разбиват леко, смесват се със сиренето, кашкавала и салама(нарязани на дребни кубчета). Трябва да се получи гъстичка смес.В тефлонов тиган се загряват олиото и маслото. Филийките се натопяват в доматите за бързо (да не поемат много домати) и се слагат в загрятата мазнина. В дупката се изсипва сместта. Когато се зачервят добре и пълнежът се стегне, се обръщат от другата страна. Изваждат се и се поръсват с чубрица.Бързи, лесни и мнооого вкусни!