Pages

неделя, 16 ноември 2008 г.

Пилешка кавърма


Продукти:


1,200кг бяло месо от пиле, нарязано на кубчета
300гр гъби - нарязани на 2
дребните цели
4 глави лук - нарязани на полумесеци
2 скилидки чесън - ситно нарязани
парче праз - около 10см. ситно нарязано
1 чушка
400мл доматен сок (или 4 лъжици доматено пюре + 300мл бульон)
150 мл винопо
1 каф. л. чубрица, черен пипер и суха целина

1 ч.л. захар или мед
2 кубчета пилешки бульон


Всичко това се поставя в тенджерата и като заври се намалява котлона на слабо. След около 40 мин месото е омекнало.Прибавят се 2 даф листа.Изчаква се да поври още 7-8 мин.Сгъстява се соса с 1 л нишесте (ако се налага).


Източник: Пепи

Няма коментари:

Публикуване на коментар