Pages

вторник, 5 август 2008 г.

Домашна месена торта


Продукти за блатовете:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. захар
3 яйца
1/2 ч.ч. олио
щипка сол
около 1 кг. брашно

За крема:

2 литра прясно мляко
20 с.л. захар
20 с.л. брашно
125 гр. краве масло
4 ванилииоколо
2 ч.ч. смлени орехи
От изброените продукти за блатовете се меси меко тесто. Разделя се на 7 топчета. Топчетата се разточват на тънки блатове, като се използва повече брашно. Блатовете се поставят в суха тава, която е обилно поръсена с брашно и се пекат. Печенето става много бързо-до 4-5 минути за блат.Крем: Млякото се слага да заври със захарта. Брашното се размива на каша със студена вода и се прибавя към в млякото. Бърка се хубаво докато заври. После се прибавя маслото и ванилията.Блатовете се мажат с много горещ крем. Отгоре се поръсва със смлените орехи. Оставя се да престои поне 12 часа, за да поеме хубаво крема и се консумира след това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар