Pages

събота, 21 юни 2008 г.

Гювече с месо




Това гювече обикновено приготвям, когато ми е останало печено или варено месо от предния ден Става с всякакъв вид месце, стига да е предварително опечено или сварено.На дъното на гювечето се нарязва печена чушка, предварително овкусена с чесън, оцет и олио (може и от буркан). Отгоре се нарязва месото на малки парченца. Върху него се нарязва кашкавал на кубчета. Върху кашкавала се слагат две супени лъжици лютеница. Отгоре се нарязва още една печена и овкусена чушка. Поръсва се с нарязано на парченца масло. Налива се вода наполовината на гювечето. Отгоре се чупи едно яйце(което сме наболи с вилица) и печем 5 минути в микровълновата. Накрая се поръсва с шарена сол или червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар