Най-накрая всеизвестното руло от тиквички се появява и в моя блог. Дълго време имах чувството, че само аз не съм го правила. Е, ето го и него. Руло от тиквички с пълнеж от вкусен крем от крема сирене и шунка. По рецептата, която ще споделя, рулото се получи много вкусно и ви гаравтирам, че ако го направите, ще имате чудесно предястие на трапезата. Подходящо е да го поднесете и на гостите си, и на семейството си, и на празници, и на ежедневната трапеза. Рецепти с тиквички в блога има много - от супи и кюфтета от тиквички, през тиквички с ориз до пълнени тиквички с кайма и доматен сос... че и солена торта с тиквички. Ако си търсите идея за подобно ястие, може да разгледате предложенията, които съм събрала тук http://ilrai.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8
И така, ето и вкусната рецепта за руло от тиквички с вкусен крем.
Продукти:
3 средни тиквички
3 яйца
200 г настърган кашкавал
няколко стръкчета пресен копър
няколко стръкчета пресен магданоз
1/2 ч.л. млян кимион
3 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
черен пипер
сол
За крема:
3 пакетчета българско крема сирене от по 125 г (може да използвате и друго, въпрос на желание)
половин червена и половин зелена чушка
настъргана кора от един лимон
100 г настъргано бяло саламурено сирене
черен пипер
ако е нужно, малко сол
1 с.л. лимонов сок
по желание - шунка или пушено филе
Тиквичките се настъргват, посоляват се и се оставят да постоят около 10 минути. Внимателно се
изтискват от водата. Старайте се да са добре изтискани, ако имате мъж на помощ, ще е по-добре. Честно да си кажа, много мразя тази част и затова рядко правя нещо с настъргани тиквички. В случая брат ми се справи чудесно със задачата. :)
Така подготвените тиквички се слагат в купа, добавят се яйцата, кашкавала, нарязаните на ситно пресни подправки и всички останали продукти за рулото. Всичко се разбърква много добре. Пекох го в тавата на фурната. Тавата се застила с хартия за печене и сместа се изсипва върху нея. Оформя се на правоъгълник и се слага да се пече в загрята на 180 градуса фурна докато хване приятен и апетитен златист загар. Изважда се и се обръща върху чиста кърпа заедно с хартията, която трябва да остане от горната част на блага. Хартията се отлепва внимателно и блата се навива с помощта на кърпа на руло. Оставя се да постои така, докато се приготви крема.
За приготвяне на крема - крема сиренето се слага в купа, прибавят се много ситно нарязаните чушки, копър и магданоз, настърганото сирене и останалите подправки. Бърка се много хубаво.
Рулото се развива и се намазва равномерно с крема. Отгоре се подреждат резените шунка или филе по желание. Рулото се завива и се оставя да престои няколко часа в хладилник.
Аз бързах да снимам и не дочаках рулото да престои, затова парченцата ми не са стегнати много, но след като престои, става много по-добре.
Това е. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар