Има известно разнообразие в приготвяне на супите с червена леща. Днес избрах да я приготвя с булгур и спанак и се получи невероятна вкусотия. Не само, че е много вкусна тази супичка от червена леща, но се приготвя много бързо и е здравословна.
За приготвянето й използвах ситен булгур и замразен спанак, защото не бях планирала да приготвям нещо спаначено, за да се снабдя с пресен предварително, пък замразения ме чакаше във фризера у дома. Но ако на вас ви хареса тази рецепта и решите да си я приготвите, може да предвидите около 200 г пресен спанак за нея. Безспорно, замразеният е в пъти по-удобен, но с пресен е по-добре.
Продукти:
Чаената ми чаша е с вместимост 200 мл.
1 ч.ч. червена леща
1/3 ч.ч. булгур
1 глава лук
1 морков
около 50 г глава целина (ако имате, не е задължително, но е по-вкусно)
2 кубчета замразен спанак или около 200 г пресен
1 к.ч. домати от консерва или нарязани на кубчета пресни
2 скилидки чесън
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
джоджен
черен пипер
сол
Лукът, морковът, целината и чесънът се нарязват. Загряват се маслото и олиото и в мазнината се изсипват зеленчуците. Готвят се докато омекнат леко. Сипват се доматите и се оставят да поврат около 5 минути. Прибавят се лещата, булгура и червения пипер. Наливат се около 6 ч.ч. вода. Прибавя се и спанака. Оставя се да ври на тих огън, докато всички продукти се сготвят. Накрая се добавят черния пипер и джоджена. По желание се поръсва с пресен магданоз.
Това е. Бързо, лесно и много вкусно.
Или,
ОтговорИзтриванедопадна ми този вариант за приготвяне на супа от червена леща затова го и записвам.Разнообразието в турската кухня при приготвяне на тази супа е много голямо.Чудесна супичка се е получила.Ще се получи добре и с манголд.
Лека и спорна нова седмица !
Радвам се, че ти дадох нова идея, Ели. Със сигурност ще се получи много добре и с манголд.
ИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Чудна е, Иле!
ОтговорИзтриване