Какво да ви кажа за тази рецепта. Само суперлативи,
нищо друго. Рецептата за пилешко филе с моцарела и песто е просто невероятна.
Нежно пилешко месо, топяща се моцарела, ароматно песто и вкусни чери домати.
Повярвайте, в тази компания ще се чувствате превъзходно. На всичкото отгоре
рецептата се приготвя удивително бързо, така че е подходяща за заети хора с
малко време за готвене.
Необходими са ви само четири основни съставки –
пилешко филе, моцарела, босилеково песто и домати (в най-добрия случай нека
бъдат чери, но ще се получи добре и с други). Добавяте малко зехтин, сол и
черен пипер към цялата тази работа и получавате прекрасно ястие.
Продукти:
1 пилешко филе – пеперуда
2 с.л. босилеково песто (ще се получи и с друго)
Две шепи чери домати (количеството е по желание и
вкус)
125 г моцарела
Сол
Черен пипер
Още малко песто за сервирането
Пилешките филета се разрязват на две по дължина.
Посоляват се леко и се подправят с черен пипер. Хубаво се намазват с пестото.
Добре е да се оставят поне час да се овкусят, но аз нямах време и ги приготвих
веднага.
Запичат се на грил тиган за по 3 минути от всяка
страна и се прехвърлят в тавичка с малко зехтин. Ако грил тиганът ви е подходящ
за печене във фурна, оставете ги направо в него. Прибавят се нарязаните домати,
които се посоляват леко и се поръсват с малко зехтин. Така приготвеното ястие
се слага в загрята фурна на 180 градуса и се пече до готовност. След като
пилето е готово, се изважда и върху него се поставят резени моцарела. Върху тях
се поставят още малко от доматчетата и ястието се връща във фурната до
приятното разтопяване на моцарелата. Изважда се от фурната и се намазва с още
малко песто.
Сервира се докато е топло. Аз го предложих с
гриловани тиквички и пържени картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар