Pages

неделя, 22 април 2018 г.

Ципура на грил тиган


Късно забелязах, че съм пропуснала да извадя зъбите на тази ципура Grin
Какво да кажа за нея. Ципурата е вкусна рибка с нежно бяло месо. Може да се приготви на скара, на фурна, на тиган. Все ще е вкусна, гарантирам. Този път аз избрах да приготвя ципура на грил тиган, която е леко маринована.
Добре е рибата да постои час-два в маринатата, но ако нямате време, може да мятате и по-бързо на тигана. Рецептата може да изпълните и на скара.



Продукти:

2 броя ципура
4 с.л. зехтин
40 мл бяло вино
1-2 скилидки чесън
3-4 с.л. сок от лимон
черен пипер
сол
щипка-две розмарин - по желание
и още толкова риган

Чесънът се почиства и нарязва на много ситно или се счуква. Смесва се с останалите продукти за маринатата. Разбърква се хубаво. Рибата се полива  хубаво отвън и отвътре. Оставя се в хладилник за час-два.
Загрява се грил тигана и съвсем леко се маже със зехтин. рибата се пече от двете страни до готовност.

Това е. Много лесно и много бързо, най-важното много вкусно и леко.



3 коментара:

  1. Нищо де, няма да я целуваш, я. За зъбите де.
    Страхотна риба е, много и харесвам месото. И Мишо, първо се дърпаше, но после си призна.
    Много е апетитна твоята!

    ОтговорИзтриване
  2. Харесвам ципурата, и твоята харесвам:)

    ОтговорИзтриване
  3. Или,
    чудесна е тази риба с много бяло и нежно месо.Идеална е когато е приготвена така.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване