Кашник - една чудесна рецепта за питка със сирене от Родопите, която е и много лесна, защото не се меси. Това я прави подходяща да приготвяне и от начинаещи кулинари.
За пореден път се доверявам на рецепта на Венс и естествено е без грешка.
Продукти :
4 яйца
30 мл топла вода
10 г прясна мая за хляб
3 с.л. разтопено краве масло
2 с.л. олио
около 100 г сирене
320 г брашно
1 ч.л.сол
1 ч.л. захар
около 100 г сирене
320 г брашно
1 ч.л.сол
1 ч.л. захар
Маята се разтваря в топлата вода и се добавят захарта и солта. Разбърква се. Яйцата се разбиват с тел и се изсипват при маята. Слагат се маслото и натрошеното или настъргано сирене. Постепенно се слага и брашното. Получената каша се оставя да втаса около 30 минути. След това се изсипва в предварително намаслена тавичка и се оставя отново да втаса около 15 минути. Кашникът се пече в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Аз направих доза и половина от посочената рецепта за кашник и се получи чудесна питка.
Преди да сложа във фурната, поръсих със сусам.
Н3 знаех,че кашник - при нас е известно като лесна питка с мая
ОтговорИзтриванеВажното е,ч3 е вкусна
Чудесна е, Илианка, правих скоро за едни гости - останаха очаровани, а стана толкова бързо, като на шега. Липсват ми рецептите на Венс - Веси:)
ОтговорИзтриванеRecept je fanatstičan i isprobaćemo , jer i ja svakog dana mesim neku vrstu hleba
ОтговорИзтриванеДоказано вкусен е този кашник :) Пробвала съм го и аз и сега, като ме подсещаш, пак ще направя :) Много апетитна зепечена със сусам коричка има при теб :)
ОтговорИзтриванекакто и да се нарича, обичам нещата дето не се месят сутрин в неделя;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта! Получи се много вкусно и мекичко пухче. Нямах време за второ втасване и го сложих в студена фурна. Определено това е моят фаворит - бързо и лесно и много вкусно. Поздрави,Яна
ОтговорИзтриванеЗдравейте , искам много да го направя, но не е ли много малко водата ?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не е малко водата. Има доста яйца, а и брашното е малко. Опитайте :)
ИзтриванеКак да измеря 320 гр брашно като нямам везна
ОтговорИзтриване1 ч.ч. с вместимост 200 мл събира около 150 г брашно. Така че - 2 чаши с малък връх мисля, че ще е добре :)
ИзтриванеСтана страхотна замесих една преди обяд и сега втасва и втората лесно бързо и вкусно,само увеличих сиренето.Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриване