Нямам точни пропорции за тази рецепта, само знам, че така се получават много вкусни пълнени камби с моркови и зеле! Рецептата е от свекърва ми. Миналата година ги тествахме и много ни харесаха. Сега - повторение.
Моркови се настъргват и се смесват с фино нарязано зеле в съотношение 70:30 в полза на морковите. Смесват се и се омачкват леко с малко сол.
Нарязват се няколко стръка целина и връзка-две магданоз и се смесват с нарязан чесън (2-3 глави).
Камбите се изчистват с остро ножче от семената и дръжките. Подреждат се в тавичка с отвора нагоре, посоляват се с щипка сол и захар и се поливат с тънка струйка олио. Пекат се в загрята фурна на 180* докато леко омекнат, но внимавайте формата им да се запази.
Изваждат се и се пълнят с морковите и зелето. Поливат се отново леко с олио. Връщат се във фурната и се пекат докато морковите и зелето леко омекнат.
На дъното на един компотен буркан се слагат:
2 счукани аспирина
5 с.л. оцет
1 с.л. от чесъна с магданоз и целина
След това с щипка се изваждат горещите камби и се слагат в буркана, като се притискат. Между тях се слагат по лъжица-две от магданоза и чесъна. Бурканът се запечатва и се обръща с капачката надолу. Завиват се с кърпа и се оставят така докато изстинат. След това се обръщат и се подреждат на подходящо място. Три дни се разклащат по два пъти дневно и се прибират да чакат да ги хапнем :)
Много ми хареса рецептата. Имам въпрос: Стерелизират ли се след като трите дни разклащане или това е достатъчно?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванене се стерилизират, в тях има аспирин.
Успех,
Илиана
podrobno kolichestvo na produktite moje li?
ОтговорИзтриванеСъжалявам, не съм засичала продуктите. Един буркан събира 7-8 камби, ако това може за бъде ориентир. Разбира се, зависи и от големината. Не събират много пълнеж. 2-3 лъжици.
ИзтриванеSled kolko vreme moje da se yadat
ОтговорИзтриванеПоне месец трябва да постоят.
Изтриване