Хрупкаво, чесново, кашкавалено хлебче с пилешко |
Преди известно време гледах едно видео, подобно на това, в което приготвяха чесново хлебче със сирена. Идеята ми хареса, но толкова много чесън не е по моя вкус. Днес обаче спонтанно реших да направя нещо подобно. Но разнообразено. Имах изостанали изпечени две крилца и две кълки от пиле и ми хрумна, че може да напълня хлебчето с тях.
Хлебчето, което използвах аз, беше този тип на снимката. Хората от Ловеч добре знаят този тип хлебчета :) но вие можете да използвате и обикновена франзела или друг тип продълговато и не много дебело хлебче.
хлебче |
Продуктите, които ще напиша са ориентировъчни и вие можете да го направите изцяло с това, което на вас ви харесва.
Продукти:
1 хлебче
печено или варено пилешко месо от две крилца и две кълки
4 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън (може и повече, ако обичате)
1-2 с.л. доматено пюре
5-6 стръка магданоз
3-4 стръкчета пресен риган (ако нямате, може и около лъжица сух или на вкус)
малко сол
150 г кашкавал
50 г пармезан
Всички продукти без кашкавала и пармезана се слагат в блендер и се смилат не много ситно. Ако нямате блендер, счукайте всичко в хаванче.
Хлебчето се разполовява по дължина, като от едната страна не се разрязва до край. Отгоре се намазва пълнежа.
Двете половини се прихлупват и така приготвеното хлебче се завива във фолио.
Поставя се в тава и се пече 10 минути в загрята на 200 градуса фурна. Изважда се с тавата, внимателно се разгръща фолиото, защото пари. Хлебчето се разгъва и върху него се поръсва първо настъргания кашкавал, а върху него и настърган пармезан.
Връща се във фурната и се пече до добиване на приятен тен... така де, загар и вашето хрупкаво, чесново, кашкавалено хлебче с пилешко е готово.
За финал си налейте хубава напитка и... да ни е сладко!
Ако тази рецепта ви харесва, заповядайте в нашата кулинарна група във Фейсбук за споделяне на рецепти и забавление Готви, обичай, усмихни се!
Направо да ни е омазващо вкусно! :)
ОтговорИзтриванеммммммммм страхотно е! У нас пилешко май не остава, но ще видя с какво месце ще го направя. Пък и оригинала с много чесновото зелено песто ми харесва :)
ОтговорИзтриванеПък и лесно, освен че вкусно!
ОтговорИзтриване