Pages

петък, 10 април 2015 г.

Ципура с домати на фурна




Продукти:

3 риби (около 1, 2 кг)
3 с.л. зехтин
400 г домати
200 мл вода
150 мл бяло вино
4 скилидки чесън
лимон
риган
магданоз

Рибата се почиства добре и се измива. Посолява се и в коремчетата се слагат резени лимон. Доматите се нарязват.
Чесънът се нарязва на филийки и се слага в сгорещения зехтин за минута. Прибавят се доматите и подправките. Готви се под капак 5-6 минути.
В голяма тава се подреждат рибите и се заливат с водата и виното. Отгоре се изсипват доматите със соса.
Пече се в загрята на 180* фурна около 30 минути или до готовност.
Накрая се поръсва с пресен магданоз.

1 коментар: