Баници, баници, баници. Толкова много видове и все вкусни. Днешната е с кори на сач.
Аз я приготвям така.
Продукти:
1 пакет кори на сач (ползвам от Лидл)
400 г сирене
5 яйца
5 с.л. кисело мляко
60-70 г краве масло
Сиренето се смесва с яйцата и киселото мляко.
Корите се разгъват. В края на всяка кора се слага от плънката (плътна линия) и малко от нея се разпределя по цялата кора. Поръсва се с парченца краве масло и се навива на руло. Първата кора се завива на охлюв и се поставя в застлана с хартия за печене или намаслена тава. С останалите кори се процедира по същия начин, като се завиват около първата кора.
Така приготвената баница се поръсва с парченца масло и се пече в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. След като се извади от фурната, още гореща се напръсква със студена вода и се завива с чиста кърпа, за да омекне.
Да ви е сладко!
На нас ни беше много :)
Вече от доста време им се каня на тези кори и явно е крайно време да им се наканя:)!Чудна баничка,Ил!Прекрасен ден:)
ОтговорИзтриванеОт тези кори не съм взимала :)
ОтговорИзтриванеАма като гледам, ще трябва!
Хубава вечер, Ил!
И аз не съм взимала, а трябва да се опитат. Баницата е разкошна!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Илиана!
Звучи чудесно, изглежда още повече. :) Представям си колко е вкусно с тези кори, сигурно е още по-запомняща се баничката. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Иле!
Опитайте, за да знаете. И пурички стават много хубави с тях.
ОтговорИзтриванеОпитайте, за да знаете. И пурички стават много хубави с тях.
ОтговорИзтриване