Pages

сряда, 18 март 2015 г.

Баница с кори на сач



Баници, баници, баници. Толкова много видове и все вкусни. Днешната е с кори на сач.
Аз я приготвям така.

Продукти:

1 пакет кори на сач (ползвам от Лидл)
400 г сирене
5 яйца
5 с.л. кисело мляко
60-70 г краве масло

Сиренето се смесва с яйцата и киселото мляко. 
Корите се разгъват. В края на всяка кора се слага от плънката (плътна линия)  и малко от нея се разпределя по цялата кора. Поръсва се с парченца краве масло и се навива на руло. Първата кора се  завива на охлюв и се поставя в застлана с хартия за печене или намаслена тава. С останалите кори се процедира по същия начин, като се завиват около първата кора. 





Така приготвената баница се поръсва с парченца масло и се пече в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. След като се извади от фурната, още гореща се напръсква със студена вода и се завива с чиста кърпа, за да омекне. 

Да ви е сладко!
На нас ни беше много :) 

6 коментара:

  1. Вече от доста време им се каня на тези кори и явно е крайно време да им се наканя:)!Чудна баничка,Ил!Прекрасен ден:)

    ОтговорИзтриване
  2. От тези кори не съм взимала :)
    Ама като гледам, ще трябва!
    Хубава вечер, Ил!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз не съм взимала, а трябва да се опитат. Баницата е разкошна!
    Поздрави, Илиана!

    ОтговорИзтриване
  4. Звучи чудесно, изглежда още повече. :) Представям си колко е вкусно с тези кори, сигурно е още по-запомняща се баничката. :)
    Поздрави, Иле!

    ОтговорИзтриване
  5. Опитайте, за да знаете. И пурички стават много хубави с тях.

    ОтговорИзтриване
  6. Опитайте, за да знаете. И пурички стават много хубави с тях.

    ОтговорИзтриване