Pages

вторник, 1 април 2014 г.

Пилешко варено



Ароматна, димяща и вкусна супа. Приготви се почти сама в крок-пота. Но, ако не разполагате с такъв уред, можете да си я приготвите и в обикновена тенджера.

Продукти:

500 г пилешко месо (от бут, нарязано на по-едри парчета)
1 голям морков или 2 по-малки
1 глава лук
4 средни картофа
1 настърган домат или от консерва
сол
черен пипер
чубрица
магданоз

Лукът и морковът се нарязват. Картофите също - на по-големи парчета. Всичко, заедно с месото се слага в крок-пота, налива се 1 литър вода, посолява се  и се включва на втора степен за 3 1/2 часа. Не се отваря до втория час. След като минат два часа, се добавят доматите и чубрицата. Накрая се подправя с черен пипер и с пресен магданоз.

Ако искате да приготвите ястието по обикновен начин - на котлон, сложете месото във водата да заври и отпенете. След това добавете лукът и морковите и варете около 10 минути. Добавете картофите и доматите и варете до готовност. Малко преди края добавете чубрицата и черния пипер.

Просто, лесно и много вкусно!

1 коментар: