Pages

неделя, 29 септември 2013 г.

Бисквитена торта с маскарпоне

В средата на септември се озовах по една или друга причина в Манчестър. Вече доста време мина, не намерих време да ви покажа малко снимки. Та, ето, сега е моментът. Разбира се, няма как с няколко снимки да покажа Манчестър и да разкажа за всичко, което правихме там. Ще се опитам да бъда кратка.
Някак друго е да отидеш до центъра на памучната индустрия, да видиш машините и начинът, по който са работили в онези времена. Да видиш мястото на първата пътническа  линия, Манчестър-Ливърпул, открита през 1830 г. Да докоснеш хербарий, направен лично от Чарлз Дарвин. Или пък да подържиш в ръцете си предмет на 6 000 години. Да, правилно прочетохте, на 6 хиляди години. Мислех, че египетската колекция ще е нещото, което най-много ще ми бъде интересно, но всичко ми беше безкрайно интересно. Така история се учи много лесно. Стига обаче да има едни прекрасни хора, които да ви я разказват по интересен начин, така, както я разказваха на нас. 
Разбира се, имахме възможност да опитаме разнообразна храна, но само английската закуска и fish and chips бяха традиционни. Разнообразихме с китайско, гръцко, индийско и италианско :)

Стартирахме с английска закуска.









Нещичко от Дарвин



 Разбира се отидохме до стадиона.


Древна китайска банкнота :)


Монети разни. Това, което прилича на кръст е монета от Конго.

Имах специална среща с мумия.

 И риба с пържени картофи за довиждане.


Какво прави тортата тук ли? Ще ви я предложа за десерт.





Продукти:

2 пакета бисквити Закуска
500 г маскарпоне
350 г течен шоколад
1 капсула ванилия
200 мл топло прясно мляко
1/2 капсула есенция от ром


Маскарпонето се разбива с течния шоколад и ванилията с миксер. Към млякото се добавя ромовата есенция. Бисквитите се потапят в млякото, подрежда се в подходящ съд  един ред бисквити, мажат се с крем и пак бисквити, и пак крем. Накрая се завършва с крема. Украсява се по желание. Оставя се да престои поне 3 часа преди консумация. 

6 коментара:

  1. Много интересно ми беше, Илианка, благодаря за чудесната разходка, хубави снимки и изкушаващ десерт,
    но отивам да погледна страхотната питка.
    Прегръдки, успешна и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми беше страшно интересно и те поздравявам за полезните и хубави изживявани! Ще се почерпя с тази вкусна тортичка и ще ти пожелая още подобни пътувания, които да радват душата ти, Иле!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Или,определено е била ползотворна и вълнуваща разходка,много интересни находки сподели с нас,благодаря ти!
    А шоколад и маскарпоне е не подвластна на времето комбинация,прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Илианче, с удоволствие прочетох публикацията ти.
    Виждам, че ви е било много интересно в Манчестър.
    А и от тортата не бих се отказала.
    Поздрави и хубава седмица.

    ОтговорИзтриване
  5. Сладурана!

    Тортата е веселяшка, съвсем подходяща за палаво детско парти с клоуни:)

    ОтговорИзтриване
  6. Интересна и вкусна публикация :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване