Pages

петък, 23 август 2013 г.

Пъстърва с чесън и бяло вино



 Продукти:

6 пъстърви
3 глави чесън (или 2, ако са много големи)
150 мл бяло вино
1 домат
половин чушка
половин връзка магданоз
1 лимон
копър
щипка мащерка
1 ч.л. риган


Пъстървата се почиства, измива и посолява. Двете глави чесън се обелват и наситняват. Магданозът се нарязва и се смесва с чесъна и малко сол. Отделя се около 1/3 от тази смес. С останалото количество се пълнят пъстървите и се  прищипват с клечки за зъби, за да не изпадне пълнежът. Оставят се в хладилник за около час. Малко зехтин се нагрява и в него се изпържват рибите по минутка от двете страни. Изваждат се от тигана и се оставят встрани. В същия тиган с останалата мазнина се изсипва бялото вино.





 Към него се прибавят скилидките чесън заедно с люспите от третата глава, нарязаните на кубчета домати, нарязаната чушка, мащерката и риганът. Оставя се да ври на слаб котлон, докато течността се редуцира до една трета. Пъстървите се връщат в тигана и се поръсват с предварително отделения чесън с магданоз. Готвят се 3 минути от едната страна. Обръщат се, поръсват се с нарязан копър и отгоре се поставят кръгчета лимони. Готвят се още две минути и се изваждат.





Сега извадете хубаво изстудено бяло вино и добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар