Pages

събота, 1 септември 2012 г.

Пилешки воденички с масло

Продукти:

500 г пилешки воденички
80 г краве масло
1 к.л. червен пипер
черен пипер
сол
1 глава чесън (не от огромните по магазините)
6-7 клончета магданоз
1 с.л. балсамов оцет

Воденичките се почистват, ако има от какво и се измиват. Слагат се в тенджера с малко вода - колкото да се покрият. Когато заврат, може да ги отпените или да направите като мен- просто да ги измиете и да им налеете отново вода,и да ги сварите с малко сол. Когато са готови, воденичките се изцеждат. Чесънът се почиства, счуква и смесва с нарязания на ситно магданоз и балсамовия оцет. Сместта се разбърква. Маслото се разтопява в тиган и се нагорещява. В него се изсипват воденичките и се готвят, докато хванат лек златист загар. Слага се червения пипер и черния пипер. Разбърква се. Изсипват се чесънът и магданозът, ястието се разбърква отново и се измества от котлона.
Аз сервирах с картофено пюре.

8 коментара:

  1. Много ги обичам, Илианка! Толкова вкусно си ги приготвила! Пожелавам ти прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, обичам воденички май всякак, но с чесън не съм опитвала до сега. Дали няма да е множко цяла глава на половин кг. воденички? В смисък уханието после :) Иначе са много апетитни и бих си боднала ей сега, веднага ако можеше.
    Лека и приятна вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Ирма, и аз мислех, че ще е много чесъна, но даже се оказа малко.
    Но аз съм използвала домашен, което ще рече, че не е толкова голяма глава.
    А аз още помня твоите. Обаче тези се правят по-просто :)

    ОтговорИзтриване
  4. E да ти кажа това нещо от кога не съм го яла?! Няма да му се размине, ако ми падне :)
    Апетитно предложение.

    ОтговорИзтриване
  5. Предложението е страхотно! Сочно и питателно! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Оле колко вкусно изглежда. Поздравления!

    ОтговорИзтриване