Pages

неделя, 4 март 2012 г.

Пиле лютика

Продукти:

1 пиле
12 бр. печени чушки
1 буркан домати или 3-4 пресни
5-6 скилидки чесън
4 с.л. краве масло
2 с.л. олио
магданоз
сол

Пилето се нарязва на порции и се изпържва в силно загрятото масло. Залива се с вода - да се покрие и се оставя да се вари, докато месото започне да се отделя от костите. Месото се изважда и се обезкостява. Чушките се обелват и нарязват на парчета. Доматите, ако са пресни се настъргват. Изсипват се в подходящ съд и се слагат да изврят. Сипват се и чушките и се прибавят 2 с.л. олио. Всичко се разбърква добре. Обезкостеното место се връща в ястието. Прибавя се счукания чесън и магданоза. Разбърква се. Много върви с топла питка :)

5 коментара:

  1. Оооо, пилето на лютика на моята баба!!!!!!В северозападна България това е едно култово ястие.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, много го обичам това пиле :)
    А в твоята жълта чинийка е чудесно!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Тази рецепта ме заинтригува...много апетитно ястие!Благодаря ,че сподели!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно предложение, Илианка!
    Ще го опитам непременно.

    Прегръдки и една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Илианче, чудесно, любимо ястие!
    Поздрави и успешна нова седмица.

    ОтговорИзтриване