Pages

събота, 18 февруари 2012 г.

Зеленчукова супа

Продукти:

около 100 г гъби
1 по-малък морков
парче целина - около 30-40г
100 г грах от консерва
3 средни картофа
50 мл течна готварска сметана
сол
черен пипер

В 1,2 л вода се изсипват нарязаните гъби, моркови и целина. Слага се на котлона да ври, докато омекнат морковите и гъбите. Картофите се намрязват на дребни кубчета и се прибавят към останалите зеленчуци, заедно с граха. Супата се вари, докато всички продукти се сварят добре. Посолява се на вкус и се подправя с черен пипер.

По желание можете да сипете сметаната и да оставите отново да заври. Но не е задължително да я използвате. Супата става достатъчно вкусна и ароматна и без нея. Ако я пропуснете, накрая добавете 1-2 с.л. краве масло. Пак ще стане много вкусна.

4 коментара:

  1. Ех, че топло и вкусно! Супер, Илианка!

    ОтговорИзтриване
  2. Любима супа с от всичко по малко и сметанка :)
    Чакам да месиш :)

    ОтговорИзтриване
  3. Днес сме били на една вълна-и аз правих същата супа,но я пасирах.Твоята е също толкова вкусна.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Не бих отказала порция топла супа :)Изглежда апетитно.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване