Pages

събота, 18 юни 2011 г.

Рулца от патладжан с бекон


Няма да мога да предложа абсолютно точна рецепта за тези рулца. Ще ви подскажа само идеята. Патладжанът се реже на много тънки и дълги филийки. Посолява се и се оставя за час. Измива се. Приготвя се плънка по желание – от сирене, извара, кашакавал, топено сирене и едно яйце. Можете да добавите копър и черен пипер. Върху всяко парче патладжан се поставя резен бекон и по една чаена лъжичка от плънката. Завива се на рулце. Така приготвените рулца се подреждат в намазана със зехтин тава. Отгоре се слага тънко резенче домат. Поливат се със зехтин, посоляват се съвсем леко и се пекат в загрята фурна, докато омекнат добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар