Pages

петък, 3 юни 2011 г.

Чеснови хлебчета






Днес в Ловеч се изсипа страшен дъжд. Какво да прави човек, когато си е вкъщи, а времето е лошо? В такива случай на мен ми идва вдъхновението да пека нещо. Сладко или солено - според настроението. Тази рецепта за чеснови рулца е в списъка ми от няколко дни. Ето, че дойде и нейния ред. Хлебчетата ухаят прекрасно и са много пухкави. Правят се лесно. Опитайте :)


Продукти:
За тестото:
Около 3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. топла вода
20 г прясна мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин

За чесновата смес:
6 с.л. масло
2 с.л. намачкан чесън
5-6 стръка магданоз



Маята се разтваря във водата и от изброените продукти се замесва тестото. Оставя се да втаса. Маслото се смесва с чесъна и ситно нарязания магданоз. Тестото се разделя на четири равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с ¼ от маслото. Навива се на руло, след което всяко рулце се реже на четири равни части. Тавата, в която ще се пекат се намазва със зехтин. В нея се подреждат рулцата с разреза нагоре. Оставят се да втасат около 20 минути. Напръскват се с малко прясно мляко и се пекат в загрята на 180° фурна до придобиване на приятен загар. Хубаво е да се хапват горещи.

9 коментара:

  1. Страхотни хлебчета Илиана, по скоро си е цяла питка ако питаш мен. Много апетитно изглеждат, ще взема и аз да ги изпека.

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, че са апетитни, Илианка :)
    И така хубаво ухаят!
    Усмихнат и слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, момичета :)
    Чак майстор... :) Райне, просто обичам да меся. Затова винаги се получават.

    ОтговорИзтриване
  4. И на мен много ми харесаха тези чеснови хлебчета - непременно ще ги пробвам!

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се, Аелис :) Много са мекички и пухкавички :)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни хлебчета, Илианка
    и не само те - харесах лещата, хапките и още...
    Чудесни рецепти и много апетитни.
    Поздрави, Диана

    ОтговорИзтриване