Pages

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Пиле с бяло вино и риган



Тази рецепта видях при Гуинет, но на мен ми липсваше прясна мащерка и реших да я заменя с риган. Това не попречи да се получи много вкусно ястие, което се приготвя и много лесно.




Продукти:




1 пиле около 1,5 кг или каквито части от пиле предпочитате

2 моркова

2 глави лук

4-5 скилидки чесън

3-4 резена целина


1 буркан домати или 4 пресни домата

1 с.л. риган

сол

черен пипер

олио за пържене




Пилето се нарязва, измива и подсушава. Посолява се и се поръсва с черен пипер. 6-7 с.л. олио се загряват в дълбок съд и месото се изпържва до златисто. Налива се виното и се изчаква да се изпари. След това се прибавят лукът, морковите и целината. Ястието се задушава до омекване на зеленчуците и се прибавят доматите, чесънът и риганът. Оставя се да поври около 20-30 минути, докато остане на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар