Pages

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Рибена чорба



Продукти:


500 гр. риба (толостолоб, сом, шаран)
2 глави лук
3 картофа
2 моркова
2 домата(може и от консерва)
1 лимон
1 ч.л. сол
1/2 глава целина
магданоз
девесил
черен пипер


Рибата, предварително измита и почистена, се вари в около 1,5 - 2 литра вода за около 10 минути, докато омекне. Зеленчуците се режат на кубчета. Когато рибата стане готова, се изважда от бульона. В малко олио се задушават лука, целината и морковите за около 3-4 мин. Добавя се прецедения през цедка рибен бульон и след като кипне, се слагат картофите и доматите, и сол. Оставя се на тих огън за около 20 мин. През това време се обезкостява рибата и се махват кожата и тлъстините, ако има. Връща се в супата. Ври още 5 мин. Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз и девесил, и черен пипер. Подправя се с лимоновия сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар