Pages

вторник, 2 ноември 2010 г.

Свински ребра с кисело зеле


Продукти:

750 г свински ребра
1 кисела зелка (не много голяма)
3 стръка праз
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. доматено пюре
чубрица
черен пипер
сол
1 ч.ч. зелев сок
1 суха чушка
1/2 к.ч. олио или свинска мас


Ребрата се нарязват и се изпържват в силно загрятата мазнина. Тъй като зелето носи доста мазнина, може вместо олио да използвате свинска мас. Ребрата се изваждат и в мазнината се изсипва нарязаният праз. Задушава се и към него се прибавя червения пипер и доматеното пюре. Разбърква се добре. Прибавя се нарязаното на ситно кисело зеле, нарязаната суха чушка и подправките. Разбърква се. Половината от сместта се изсипва в глинен гювеч. Отгоре се подреждат ребрата и се покриват с останалото зеле. Залива се със зелевия сок. Слага се да се пече, като фурната не бива да е предварително загрята.

Вместо ребра, разбира се, може да се използва и само чисто месце. Въпрос на вкус и наличности :)


4 коментара:

  1. Илианка, много ги обичам :)
    А твоите са станали страшно апетитни!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми харесват! Благодаря за рецептата :))

    ОтговорИзтриване
  3. Лилия, много си бърза :)
    Благодаря ви за коментарите!

    Пожелавам ви прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване