Pages

неделя, 3 октомври 2010 г.

Канелени кифлички






От няколко дни се оглеждам за рецепта за канелени кифлички или ролца. Прегледах доста. Накрая се спрях на три - тази на Петя и тази и тази на Сладка Хапка. И не направих нито едната :)) Взех по малко от всяка и направих това.



Продукти:



За тестото:

300 мл прясно мляко
20 г прясна мая
60 г разтопено краве масло
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. сол
около 600 г брашно

За намазване:

4 с.л. разтопено масло
1/2 ч.ч. кафява захар

1 с.л. канела

Маята се разтваря в топлото прясно мляко и от всички изброени ппродукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Разточва се на правоъгълник с дебелина около 5 мм. Маслото се смесва със захарта и канелата. Кората се разрязва на правоъгълници, които се намазват с горната смес. Навиват се на рулца и се слагат в тава, застлана с хартия за печене. Оставят се да втасат. Намазват се с разбитото яйце и се пекат в предварително загрята на 180* фурна.

След като ги извадите, можете по желание да ги намажете със смес от 1/2 ч.ч. пудра захар и 2-3 с.л. прясно мляко.

1 коментар:

  1. Илианка,
    Много са хубави,
    обичам канела, а и с кафето ...
    Поздарв и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване