Продукти:
300 г коприва
1 к.ч. ориз
200 г гъби
150 г бекон
1 връзка пресен лук
1 стрък пресен чесън
2 с.л. нарязан пресен джоджен
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус
3 с.л. брашно
7-8 с.л. олио
2 к.ч. вода
1 к.ч. ориз
200 г гъби
150 г бекон
1 връзка пресен лук
1 стрък пресен чесън
2 с.л. нарязан пресен джоджен
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус
3 с.л. брашно
7-8 с.л. олио
2 к.ч. вода
Копривата се почиства, измива се с топла вода и се нарязва. Нарязват се лукът, чесънът и гъбите. В загрятата мазнина се слагат лукът и чесънът. Изпържват се добре и към тях се прибавят гъбите и оризът. Пържи се докато оризът стане "стъклен". Накрая се добавя копривата. Трябва да се опари в мазнината. Махва се от котлона и се добавят подправките и разбитото с малко вода брашно. Всичко се разбърква и се изсипва в тава. Залива се с водата и отгоре се подреждат резенчетата бекон. Пече се до готовност на ориза. Ако е нужно, може да се добави още малко вода.
Илианка,
ОтговорИзтриванеМного вкусно и ароматно предложение!
Поздрав и хубава вечер, Диана
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеИлианка, честита нова дрешка на блогчето ти :) Много ми допада :)
ОтговорИзтриванеИ рецептата ми харесва :)
Чеситта нова дрешка и от мен, Илианка!
ОтговорИзтриванеА това ядене изглежда много, много апетитно, май наистина ще превъзмогна страха си от коприва и ще пробвам.
Поздрав най-сърдечен
Илианка,
ОтговорИзтриванечестита нова премяна!!
Много е апетитно и аз като Пепи
ще трябва да се престраша:)
Усмихнат ден!
Страхотно изглежда !
ОтговорИзтриванеИ ястието,и новата визия на блога ти!
Честито! :-)
Прегръдки!
Благодаря на всички!
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви и аз.
Илианка, страхотно вкусно местенце за споделяне на идейки и предизвикателства си сътворила. Влез в блогът ми, има награда за теб!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ОтговорИзтриване